У Конституційному суді назвали витрати на утримання суддів. Середня зарплата — 254 тисячі гривень на місяць

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

За 10 місяців 2020 року кожен суддя Конституційного суду отримав зарплатнею приблизно 2,5 мільйона гривень. Середня зарплатня на місяць — близько 254 тисяч гривень.

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на відповідь КСУ. Цифри були надані у відповідь на заяву депутата від «Слуги народу» Галини Янченко, яка говорила, що утримання одного судді КСУ обходиться країні у 21 млн гривень на рік.

У суді кажуть, що слова Янченко неправдиві. Там пояснили, що у Держбюджеті на 2020 рік передбачено на КСУ 314,5 млн гривень, але вони всі не йдуть «у кишеню» 15 суддям. В основі цієї суми витрати на забезпечення організаційного, аналітичного, юридичного, інформаційного та матеріально-технічного характеру. В суді зазначають, що зарплата кожного судді різниться і залежить від стажу, наукового ступеня і доступу до держтаємниці. При цьому суддя має право на вихідну допомогу у разі відставки.

Фінансування Конституційного суду за 10 місяців цього року коштувало державі 211 млн гривень. У 2019 році КСУ обійшовся Україні в 254 млн гривень.