Американські ЗМІ назвали кандидатів на ключові посади в адміністрації Байдена. Більшість із них жінки

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Американські ЗМІ назвали кандидатів на ключові посади в адміністрації Байдена. Більшість із них жінки

Gage Skidmore / Flickr

Американське видання Politico спрогнозувало основних кандидатів на ключові посади в адміністрації обраного президента США Джо Байдена.

Про це йдеться у матеріалі ЗМІ.

Там зазначають, що команда Байдена кілька місяців розглядала кандидатів на основні посади і вже найближчими тижнями надасть йому перелік осіб. Водночас джерела запевняють, що Байден навряд чи оголосить про якісь рішення швидко, він також може кардинально змінити свої погляди і розглянути інших кандидатів.

Міністром оборони США може стати Мішель Флурной. За часів Обами вона була заступником міністра. У разі її призначення, вона стане першою жінкою-очільницею Пентагону. Що цікаво — за часів Білла Клінтона вона працювала у Міністерстві оборони, і однією з її сфер інтересів були Росія та Україна.

На посаду державного секретаря США розглядається кандидатура Сьюзен Райс. Свого часу вона була радником Обами із нацбезпеки, а також постпредом США в ООН. За даними ЗМІ, вона також була однією з кандидаток на посаду віцепрезидента під час кампанії Байдена.

Також кандидатури жінок розглядаються на керівні посади у міністерствах фінансів, охорони здоров’я, торгівлі, сільського господарства, праці, освіти, а також Агентства з питань охорони навколишнього середовища й постпреда США в ООН.

Водночас Міністерство з питань ветеранів може очолити колишній учасник праймеріз серед демократів Піт Буттиджидж.