Джонні Деппа попросили відмовитися від ролі чаклуна Ґелерта Ґріндельвальда у франшизі «Фантастичні звірі»

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Джонні Деппа попросили відмовитися від ролі чаклуна Ґелерта Ґріндельвальда у франшизі «Фантастичні звірі»

Gage Skidmore / Wikipedia

Джонні Депп не буде зніматися в продовженні кінофраншизи «Фантастичні звірі» за сценарієм авторки літературного всесвіту про Гаррі Поттера Джоан Роулінг. Новина про відмову від ролі чаклуна Ґелерта Ґріндельвальда надійшла через кілька днів після програшу актора в суді проти газети, яка звинуватила його в побитті колишньої дружини.

Про це Джонні Депп повідомив у Instagram.

У листі до прихильників актор зазначив, що кінокомпанія Warner Bros. попросила його відмовитися від ролі, і він погодився з цим «з огляду на останні події».

57-річний Депп позивався проти видання The Sun, яке в 2018 році опублікувало статтю про те, що він бив свою колишню дружину. Ембер Герд, яка одружилася з актором у 2015 році, вже через рік заявила про сімейне насильство. Депп виплатив їй $7 млн компенсації, й пара розійшлася без суду.

Другого листопада британський суд постановив, що більшість тверджень про сімейне насильство у статті The Sun — правдиві. Паралельно Депп судиться з колишньою дружиною у США через її публікацію про побиття у виданні The Washington Post.

«Абсурдне рішення суду у Великій Британії не вплине на мою боротьбу за правду, і я підтверджую, що подаватиму апеляцію. Моя рішучість залишається твердою, і я маю намір довести, що звинувачення проти мене неправдиві. Мої життя та кар’єра не визначатимуться цим моментом», — написав Депп.

Warner Bros. підтвердили вихід актора з кінофраншизи та заявили, що шукатимуть заміну для зйомок наступного фільму, повідомляє BBC.

Депп зіграв злого чаклуна Ґріндельвальда у двох серіях — «Фантастичні звірі і де їх шукати» 2016 року та «Фантастичні звірі: Злочини Ґріндельвальда» 2018-го. Ці стрічки стали приквелами до всесвіту Гаррі Поттера, дія в них відбувається у двадцяті роки ХХ століття.

Наступний фільм цієї серії має вийти в 2022 році, і Ґріндельвальда, судячи з усього, гратиме інший актор.