В Україні оновили розподіл на зони. Усі міста опинились у «червоній» або «помаранчевій»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
В Україні оновили розподіл на зони. Усі міста опинились у «червоній» або «помаранчевій»

Мусієнко Владислав / УНІАН

Уряд оновив розподіл України на карантинні зони. Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов у Telegram-каналі.

Новий порядок буде чинним з 00:00 9 листопада (понеділок).

Олег Немчінов / Telegram

«Жовтих» та «зелених» зон в Україні поки немає. Таке зонування встановили на 14 днів.

Перед цим міністр охорони здоровʼя Максим Степанов спростував запровадження в Україні «чорних» зон карантину: «Мене дивує, з якою швидкістю у нашій країні поширюються фейки. Таке не обговорювалось, ніяких «чорних» зон ніхто не пропонував запроваджувати».

Нагадаємо, за добу 4 листопада в Україні виявили рекордну кількість нових хворих на коронавірус — понад 9,8 тисячі. У Києві рекордну кількість нових хворих виявили за добу 5 листопада — 1 002 людини.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснив, які саме будуть обмеження у «помаранчевій» зоні. Буде заборонено проводити масові заходи для понад 20 осіб, перевозити громадським транспортом людей більше, ніж посадкових місць.

Також у всіх закладах торгівлі можна буде приймати не більше 1 відвідувача на 10 кв. м. Ресторани й кафе можуть працювати тільки навинос, а також із заповненням не більше 50% посадкових місць. Крім того, забороняється робота нічних клубів і дискотек, а також вивезення дітей на відпочинок. «Помаранчева зона» також передбачає обмеження планових госпіталізацій і операцій, дозволяючи лише невідкладні втручання.