МОЗ: З 9 листопада в Україні заборонені нічні клуби й вводяться обмеження для ресторанів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
МОЗ: З 9 листопада в Україні заборонені нічні клуби й вводяться обмеження для ресторанів

Синиця Олександр / УНІАН

З 9 листопада в Україні запроваджуються обмеження на роботу ресторанів та масових заходів через віднесення майже всієї території до «помаранчевої» зони карантину.

Про це на брифінгу повідомив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає Укрінформ.

«Буде заборонено проведення масових заходів понад 20 осіб, перевезення громадським транспортом людей більше, ніж дозволяє технічна конструкція щодо посадкових місць», — сказав він.

Також у всіх закладах торгівлі можна буде приймати не більше 1 відвідувача на 10 кв. м. «Ресторани й кафе можуть працювати тільки навинос, а також із заповненням не більше 50% посадкових місць», — додав Ляшко.

Крім того, забороняється робота нічних клубів і дискотек, а також вивезення дітей на відпочинок. «Помаранчева зона» також передбачає обмеження планових госпіталізацій і операцій, дозволяючи лише невідкладні втручання.

  • У пʼятницю уряд оновив розподіл України на карантинні зони. У країні не залишилося жодної «зеленої» або «жовтої» зони.
  • У Міністерстві охорони здоровʼя припускають, що вже 14—15 листопада (наступні субота і неділя) в Україні можуть ввести «карантин вихідного дня».