На обкладинці нового випуску Charlie Hebdo зобразили танцівниць, які тримають у руках свої відрізані голови

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Новий номер французького сатиричного тижневика Charlie Hebdo вийшов із обкладинкою, на якій зображені три танцівниці кабаре, які тримають у руках свої ж відрізані голови. Про це журнал повідомив на сторінці у Twitter.

Імовірно, це реакція видання на напади радикальних ісламістів у Франції та Європі загалом.

Зазначимо, що Європа останніми днями страждає від ісламістських нападів. Однією з причин вважають вислови президента Франції Емманюеля Макрона. Після того, як у передмісті Парижу 18-річний хлопець чеченського походження відрізав вчителю голову за образу пророка Мухаммеда, Макрон заявив про боротьбу з «ісламським сепаратизмом» у країні. Він пояснив, що під «сепаратизмом» має на увазі насамперед політичний ісламізм, якому потрібно давати відсіч у школах, держустановах, культурних товариствах і релігійних громадах, а також у мечетях. Окрім цього, президент Франції запропонував побудувати «освічений іслам».

Уже 29 жовтня у Ніцці терорист із ножем напав на людей біля церкви. Тоді загинуло троє людей, одній жінці він відтяв голову. Після цього теракту сталося ще кілька нападів в інших містах: у Парижі, Ліоні та Сартрувілі, проте поліцейські встигли вчасно зреагувати. Так, у столиці під вигуки «Аллаху акбар» чоловік збирався розстріляти поліцейських з пістолета, в інших випадках нападники мали ножі.

Увечері 2 листопада у Відні в шести місцях джихадист скоїв напад. Унаслідок теракту постраждали щонайменше 22 людини, 5 загинуло. Відповідальність за це взяла «Ісламська держава».