У Ліоні затримали афганця з ножем, а в передмісті Парижу чоловік намагався атакувати парафіян церкви

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Франції тривають напади ісламістів. Ще два інциденти сталися в Ліоні та передмісті Парижу Сартрувілі.

Про це повідомляють AFP і Telegraph.

У Ліоні поліція встигла затримати 20-річного афганця в традиційному одязі, у якого був при собі 30-сантиметровий ніж. Він намагався зайти в трамвай біля залізничного вокзалу Ліон-Перраш в історичному центрі міста.

Його знешкодили бійці спецслужби і доставили на допит. Зазначено, що затриманий явно готувався напасти на людей.

У Сартрувілі чоловік з ножем увірвався до церкви і планував повторити сьогоднішній результат у Ніцці. Його також встигли знешкодити правоохоронці. Затриманого відвезли на допит.

  • 29 жовтня в Ніцці невідомий з ножем увірвався до церкви Нотр-Дам і вбив трьох людей і ще шістьох поранив. Серед загиблих дві жінки і один чоловік. Нападник устиг двом жертвам відрізати голови. При затриманні він кричав «Аллаху акбар!» Поліція підстрелила чоловіка — він госпіталізований.
  • Через кілька годин невідомий з ножем почав погрожувати людям в Авіньйоні. Він намагався напасти на поліцейських, але його встигли застрелити. Нападник, швидше за все, був ісламістом. У цей же час в Саудівській Аравії в місті Джидда напали на охоронця французького консульства. Він отримав поранення, а нападника затримали.
  • Уряд Франції оголосив по всій країні найвищий рівень терористичної загрози.