У Ніцці терорист із ножем напав на людей біля церкви. Троє загиблих

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Ніцці затримали злочинця, який з ножем напав на людей біля собору Нотр-Дам. Унаслідок нападу загинуло троє людей — чоловіка та жінку він вбив у церкві. Ще одна жінка намагалася втекти і була вбита в барі на вулиці. Про це мер Ніцци Крістіан Естрозі повідомив у Twitter.

У коментарі BFM TV Естрозі підтвердив, що нападник відтяв голову жінці. Згодом у Twitter він назвав теракт «ісламським фашизмом».

Незабаром до Ніцци прибуде президент Франції Емманюель Макрон. У місті закрили всі церкви.

Терориста відвезли до лікарні.

«Він кричав «Аллах акбар», навіть коли йому надавали медичну допомогу після затримання», — розповів Естрозі журналістам.

Нагадаємо, що Макрон нещодавно виступив із промовою про боротьбу з «ісламським сепаратизмом» у країні. Він пояснив, що під «сепаратизмом» має на увазі насамперед політичний ісламізм, якому потрібно давати відсіч у школах, держустановах, культурних товариствах і релігійних громадах, а також у мечетях. Серед іншого Макрон запропонував звернути особливу увагу на сферу освіти та створити разом із Радою мусульман Франції організацію, яка дозволить побудувати у країні «освічений іслам», без іноземного впливу.

Після цього глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров заявив, що цим самим Макрон підштовхує мусульман до тероризму.

  • 17 жовтня за 10 км від Парижу 18-річний хлопець обезголовив вчителя місцевого коледжу Самюеля Петі за образу пророка Мухаммеда. Як пишуть ЗМІ, учитель читав лекції з громадянського виховання і показав учням карикатури на пророка, які викликають негативну реакцію серед мусульман. Лекція стосувалася релігійного екстремізму. Після вбивства хлопець опублікував у Twitter відрізану голову жертви і звернувся до президента країни. «Я стратив одного з твоїх псів, який посмів принизити Мухаммеда», — написав він. Поліція застрелила нападника.