«Йому потрібні потрясіння». Кадиров назвав Макрона «натхненником тероризму» у Франції

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Йому потрібні потрясіння». Кадиров назвав Макрона «натхненником тероризму» у Франції

Wiki

Глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров заявив, що президент Франції Емманюель Макрон підштовхує мусульман до тероризму. Так він відреагував на доручення Макрона повісити карикатури на пророка Мухаммеда на всі урядові будівлі після вбивства вчителя.

Відповідний допис Кадиров зробив у Telegram-каналі.

«Я не знаю, в якому стані перебував Макрон, роблячи цю заяву, але наслідки такої реакції можуть бути дуже трагічними. Президент Франції сам зараз стає схожим на терориста. Підтримуючи провокації, він завуальовано закликає мусульман скоювати злочини», — заявив Кадиров.

Глава Чеченської Республіки зазначив, що Макрон «роздуває вогонь, а не гасить його», і додав, що президенту Франції потрібні «потрясіння», повʼязані з мусульманським світом.

Також Кадиров прокоментував ситуацію з убивством у передмісті Парижу учителя за те, що він показував учням карикатури на пророка — 17 жовтня йому відтяв голову 18-річний уродженець Москви, якого пізніше застрелила поліція.

«Що ж, Макрон, якщо ти називаєш його [вбивцю] терористом, то в такому разі ти в сто крат гірший, адже ти змушуєш до тероризму, підштовхуєш до нього людей, яким не залишаєш вибору, створюєш всі умови для вирощування екстремістських ідей в головах молоді. Ти можеш сміливо називати себе лідером і натхненником тероризму у своїй країні», — наголосив Кадиров.