Кличко одужав від коронавірусу і заявив про посилення заходів в метро. У Києві рекорд за кількістю хворих

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Мер Києва Віталій Кличко здолав коронавірус і повернувся до активної роботи. Виступаючи на онлайн-брифінгу, він заявив, що почувається добре, але наголосив на критичній ситуації в столиці.

У Києві зафіксували рекордний добовий показник нових хворих за весь час пандемії — 856 заражених і 17 померлих. Серед захворілих 66 дітей і 43 медики. Госпіталізовано 71 пацієнта. Таким чином за час пандемії захворювання підтвердили у 40 390 жителів столиці (померли 816 осіб).

За словами Кличка, в медустановах міста сьогодні лікуються 2 005 хворих на коронавірус.

«Сьогодні в стаціонарах медичних закладах міста лікуються 2 005 хворих. З них 34 дитини. У важкому стані 564 пацієнти. Кисневу підтримку отримують 803 людини. На апаратах ШВЛ — 28 хворих. Ще 439 пацієнтів з підозрою на коронавірус», — сказав мер.

Крім цього, Кличко заявив, що Київ посилює контроль за дотриманням протиепідемічних заходів у громадському транспорті, зокрема, в метро.

«Якщо в наземному транспорті зараз більше дисципліни, і пасажири, в основному, дотримуються маскового режиму, то в метрополітені багато людей нехтують правилами безпеки. Тому ми, силами муніціпальної охорони, посилюємо контроль. І без масок у метро пасажирів не впускатимуть», — заявив Кличко.