В Івано-Франківську мером вдруге обрали Марцінківа

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
В Івано-Франківську мером вдруге обрали Марцінківа

УНІАН

Мером Івано-Франківська переобрали члена ВО «Свобода» Руслана Марцінківа. Про це у Facebook повідомив голова «Свободи» Олег Тягнибок.

За його даними, Марцінків набрав 84,78% голосів. Він буде на цій посаді другий термін. Уперше мером Франківська його обрали у 2015 році.

Навесні цього року Марцінків потрапив у скандал — 21 квітня доручив поліції вивезти з міста людей ромської національності до Закарпатської області. Пізніше він пояснив свої словами емоціями і вибачився. Проте очільник Івано-Франківська додав, що його слова стосувалися конкретної групи ромів з 20 осіб, які живуть у привокзальному сквері.

Окрім цього, Марцінків періодично саботує рішення комісії з надзвичайних ситуацій, яка відносить Франківськ до «червоної» карантинної зони. Наприклад, оскаржує такий поділ на зони, дозволяє роботу шкіл або закладів харчування.

Також Тягнибок повідомив, що у міській раді Івано-Франківська «Свобода» отримала 54,10% голосів (28 мандатів), «Європейська солідарність» — 10 мандатів, «Батьківщина» — 4.