Івано-Франківськ знову в «червоній» зоні карантину, але навчання у школах не зупинятимуть. Мер спирається на результат опитування батьків

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Івано-Франківськ знову в «червоній» зоні карантину, але навчання у школах не зупинятимуть. Мер спирається на результат опитування батьків

Руслан Марцінків / Facebook

Міська рада Івано-Франківська, попри повернення міста у «червону» зону карантину з 19 жовтня, вирішила не змінювати режим роботи навчальних закладів. Про це мер Руслан Марцінків повідомив на брифінгу, пише місцеве видання «Курс».

Марцінків спирається на опитування, яке мерія провела у всіх школах міста серед батьків та педагогів. За його результатами, більшість виступила за продовження навчання з 19 по 23 жовтня. А з 23 жовтня до 27 жовтня, відповідно до прийнятого раніше рішення, діти вчитимуться дистанційно — осінніх канікул у школярів не буде. Дитсадки теж продовжать роботу.

«Розуміємо, що є батьки, які виступають за дистанційне навчання з 19 жовтня. Рекомендуємо адміністрації навчальних закладів, якщо клас чи школа ухвалить таке рішення, переходити на дистанційне навчання», — додав Марцінків.

  • У четвер Кабмін оновив розподіл країни на зони залежно від ситуації з коронавірусом. У «червоній» зоні опинилася низка міст. Крім Івано-Франківська, також Харків, Полтава, Чернівці та інші.
  • На початку вересня Івано-Франківська міська рада подала позов до Окружного адмінсуду Києва, в якому просила визнати нечинними пункти постанови уряду про карантинний поділ України на чотири епідемічні зони за рівнем поширення коронавірусу.
  • Раніше депутати Івано-Франківської облради зверталися до президента і міністра охорони здоровʼя, заявивши, що рішення влади про «червону» зону карантину створило напруженість серед мешканців і порушує їхні права.