Депутати Івано-Франківська просять Зеленського вилучити місто з «червоної» зони та погрожують судом

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Депутати Івано-Франківської облради звернулися до президента і міністра охорони здоровʼя через внесення міста в «червону» карантинну зону. У зверненні йдеться про те, що рішення влади створило напругу серед жителів і порушує їх права.

«Вивчаючи дані щодо поширення коронавірусу та зонування, хочемо зауважити, що показник заповненості ліжкомісць у лікарнях не може бути об’єктивним. Адже лікарні Івано-Франківська приймають людей і з району, і навіть з інших областей. Ми, депутати, просимо у найкоротший термін скасувати рішення ТЕБ і НС про внесення Івано-Франківська у «червону» зону», — сказано у зверненні, цитує «Галка».

Депутати просять переглянути методику визначення карантинних зон. «Це несправедливо, за таким поділом Коломия, Калуш, Івано-Франківськ завжди будуть у «червоній» зоні, бо у нас завжди буде лікуватися велика кількість людей. Визначені показники не відповідають здоровому глузду», — сказав мер міста Руслан Марцінків.

Мер також заявив, що міська рада буде через суд вимагати скасувати постанову уряду. Громадський транспорт в місті буде працювати у звичайному режимі, а дітям продовжили канікули ще на два тижні.

  • На позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 27 серпня оновили розподіл регіонів та міст на карантинні зони. До «червоної» зони потрапили Івано-Франківськ та Чернівці. Після цього мер Івано-Франківська закликав людей виходити на протести.