Міськрада Чернівців попри потрапляння до «червоної» зони відмовилася посилювати карантин

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Міськрада Чернівців попри потрапляння до «червоної» зони відмовилася посилювати карантин

УНІАН / Ратинський В’ячеслав

Міська рада Чернівців попри введення «червоного» рівня карантину дозволила роботу ринків, торговельних комплексів, громадського транспорту, шкіл і дитсадків.

Відповідне рішення ухвалили депутати на позачерговій сесії міськради 25 серпня, повідомляє «Молодий буковинець».

Зокрема, у місті дозволили роботу громадського транспорту в режимі спеціальних перевезень (за умови забезпечення водіїв та пасажирів засобами індивідуального захисту в межах кількості місць для сидіння).

За умови дотримання протиепідемічних заходів можуть працювати і ринки, торговельні комплекси, кінотеатри, дитячо-юнацькі спортивні школи, спортивні клуби, суб’єкти торгівлі та побутових послуг, а також дитсадки та школи.

Заклади громадського харчування зможуть працювати за умови присутності в залі не більше 20 осіб — на одну людину має припадати не менше ніж 10 квадратних метрів.

Заборонено роботу розважальних закладів, зон у межах торговельних центрів, проведення масових заходів із кількістю учасників понад 20 осіб у закритому приміщенні.

Окрім цього, рішення передбачає рекомендацію органам Нацполіції «не вчиняти дій щодо притягнення до відповідальності суб’єктів господарювання, які діятимуть у відповідності до цього рішення».

До того ж Чернівецька міськрада звернулася до міністра інфраструктури України щодо недопущення скасування зупинки поїздів далекого сполучення.

Зазначимо, зранку у Чернівцях приблизно 500 місцевих підприємців, фотографів, музикантів та представників ресторанного бізнесу провели акцію протесту «Голодний карантин».