Зеленський порівняв ситуацію з Конституційним судом із втечею Януковича

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Зеленський порівняв ситуацію з Конституційним судом із втечею Януковича

President Of Ukraine / Flickr

Президент Володимир Зеленський порівняв ситуацію із Конституційним судом із втечею Віктора Януковича. Про це він заявив в етері «Свободи слова» на ICTV.

«А де було написано в Конституції, що позбавляється президент своїх повноважень через втечу? Немає. Рішення прийняли, мало того – оголосили вибори, і правильно зробили. Я підтримую, ми всі тоді біля екранів телевізорів сиділи і підтримували. І більшість депутатів підтримали. Тому що це правильне рішення, воно захищає державу, суспільство. Зараз відбувається те ж саме», — зазначив Зеленський.

Окрім цього він вважає, що треба зупинити ту роботу, яку зараз веде Конституційний суд.

Президент переконаний, що потрібно «заморозити» діяльність КС в тому складі, в якому він зараз працює, а потім потрібно «все виправляти».

«Ми більше не можемо чекати, треба зупинити в будь-якому випадку роботу саме в тому напрямку деяких суддів КС, в якому вони її ведуть. А потім вже, коли ми це зробимо, коли стабілізується ця ситуація, а я вважаю, що навіть якщо не буде працювати Конституційний суд сьогодні в державі – це стабільність», — заявив Зеленський.