Масове вбивство учасників АТО на Житомирщині: справу відправили до суду, стрільцю загрожує довічне увʼязнення

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Обвинувачення проти 58-річного Анатолія Захаренка у вбивстві 7 киян і замаху на вбивство їхнього товариша на березі ставка біля села Новоселиця в Житомирській області передали до суду. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Житомирської області, уточнивши, що матеріали відправили до суду ще в суботу, 31 жовтня.

Упродовж п’яти місяців — від травня, коли сталася трагедія — тривало досудове розслідування, фахівці провели понад сто судових експертиз.

Зокрема, встановили здатність обвинуваченого усвідомлювати значення своїх дій під час розстрілу та керувати ними, оскільки алкоголь у крові не виявили.

За результатами проведених судово-медичних експертиз, причинами смерті усіх семи загиблих є тяжкі тілесні ушкодження, отримані внаслідок стрілянини з мисливської рушниці.

Протягом усього часу підозрюваний перебував під вартою, він обвинувачується за ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) та ч. 2 ст. 15 (Замах на кримінальне правопорушення), ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном до 15 років або довічне ув’язнення.