В Іспанії страйкували похоронні бюро. Їм не вистачає працівників, а кількість смертей від коронавірусу зростає

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

В Іспанії 1 листопада співробітники похоронних бюро оголосили страйк — вони вимагають збільшити штат, оскільки смертність від коронавірусу зростає. Про це повідомляє BBC.

Профспілки заявляють, що необхідно на 15—20 працівників більше, щоб не затримувати поховання, як це було під час першої хвилі пандемії у березні.

Про страйк оголосили 1 листопада — у День всіх святих, коли сімʼї зазвичай відвідують могили близьких.

Зазначимо, у березні поховання затримувались приблизно на тиждень, і кремації відбувалися в інших містах, де похоронні бюро були менш завантажені.

За даними Університету Джона Гопкінса, з початку спалаху коронавірусу в Іспанії зареєстрували майже 1,2 мільйона випадків захворювання, з яких 35 878 — летальні. Нагадаємо, що у країні через коронавірус режим надзвичайного стану продовжили ще на пів року — до 9 травня.

  • У березні 2020 року Іспанія вперше ввела надзвичайний стан через коронавірус, він діяв до червня. Після цього НС запровадили вдруге — з 25 жовтня.
  • Учені вважають, що більшість нових випадків COVID-19 в Європі повʼязана з мутованим штамом коронавірусу, який виявили влітку в Іспанії. Він поширився континентом протягом літа завдяки туристам.
  • Європа бʼє рекорди з добової захворюваності на коронавірус. Країни вводять додаткові заходи карантину (комендантську годину, обмеження на поїздки, зачиняють місця скупчення людей). Ірландія і Чехія вже оголосили локдаун. Франція ввела комендантську годину в 54 департаментах.