«Вибори не були вільними та справедливими». Опозиційна партія «Європейська Грузія» відмовилася від мандатів

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

За підсумками парламентських виборів у Грузії, які пройшли 31 жовтня, опозиційна партія «Європейська Грузія» вирішила відмовитися від отриманих мандатів. Про це заявив лідер політсили Давид Бакрадзе, якого цитує «Эхо Кавказа».

У партії незгодні з офіційними результатами виборів. «Ці вибори не були вільними і справедливими, результати не відображають волю грузинських виборців», — сказав він.

Крім того, політсила відмовляється й від участі в другому турі парламентських виборів в мажоритарних округах.

За попередніми даними Центральної виборчої комісії, «Європейська Грузія» посіла третє місце, набравши 3,78%. У новому парламенті партія б отримала 5 мандатів.

Лідер виборів правляча партія «Грузинська мрія», яка набрала понад 48,15% (61 мандат). На другому місці партія «Єдиний національний рух — Сила в єдності» — опозиційна коаліція, створена за участю партії експрезидента Міхеіла Саакашвілі. Вона набрала 27,14% (35 мандатів).

Парламентські вибори у Грузії вперше відбулися за новою виборчою системою. Відповідно до неї, до парламенту потраплять 120 депутатів за пропорційною системою, а ще 30 — за мажоритарною. Прохідний бар’єр становить 1%, а право формувати уряд отримає та партія, яка набере понад 40%.