МОЗ закликає Раду проголосувати за законопроєкт про штрафи за відсутність маски

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
МОЗ закликає Раду проголосувати за законопроєкт про штрафи за відсутність маски

«Бабель»

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов закликав Верховну Раду підтримати урядовий законопроєкт про посилення відповідальності за неносіння маски у громадських місцях.

«Я звернувся до голови Верховної Ради та народних депутатів з проханням розглянути та проголосувати на наступному пленарному тижні за законопроєкт», – наголосив міністр.

Проєкт був розроблений Міністерством юстиції та поданий парламенту ще у липні. За словами міністра, у проєкті визначена сума штрафів за перебування без масок у громадських місцях — від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів, це становить від 170 до 225 гривень.

Міністр додав, що проєкт закону надає право розглядати справи про дотримання цих правил виконкомам сільських, селищних, міських рад, а також Нацполіції та органам Державної санітарно-епідеміологічної служби.

Раніше глава Комітету Ради з питань охорони здоров’я Михайло Радуцький розповідав, що під час наступної сесії парламенту планують внести на розгляд законопроєкт про посилення відповідальності підприємців за недотримання карантину. За його словами, йдеться про штрафи від 31 до 51 тисяч грн.