Представник президента в КСУ: Законопроєкт Зеленського є політико-правовим рішенням, тому що судді можуть заблокувати будь-які зміни в законодавство

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Представник президента в Конституційному суді Федір Веніславський вважає законопроєкт Володимира Зеленського політико-правовим виходом із кризи, яка сталася після рішення КСУ про антикорупційну реформу.

Про це пише пресслужба Офісу президента.

«В екстраординарних умовах, у яких опинилася держава в результаті ухвалення КСУ рішення N 13-р, рішення президента України Верховній Раді розвʼязати кризову ситуацію політико-правовими засобами є абсолютно обґрунтованим і повністю відповідає цінностям, закріпленим Конституцією України», — зазначив він.

За словами Веніславського, будь-які намагання вирішити це питання змінами до антикорупційного законодавства не будуть вдалими, тому що судді КСУ теж визнають їх неконституційними, бо вони зв’язані власною «правовою позицією», яку виклали в своєму рішенні.

«КСУ заклав такі юридичні механізми, які фактично дозволяють визнати неконституційними всі рішення про повернення положень антикорупційного законодавства», — пояснив він.