В ОП заявили, що голова КСУ двічі був в Офісі перед рішенням щодо антикорупційної реформи. Сам суддя це спростовує

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Голова Конституційного суду Олександр Тупицький двічі напередодні рішення щодо антикорупційної реформи відвідував Офіс президента, але «не почув занепокоєння президента Володимира Зеленського та суспільства».

Про це заявила речниця президента Юлія Мендель у коментарі Інтерфаксу.

«На жаль, він не почув занепокоєння президента і суспільства в звʼязку з рішенням щодо антикорупційного законодавства. Маніпуляційні заяви, викликані очевидним обуренням насамперед українців, які зараз стоять під Конституційним судом, не приносять ніяких рішень і не виправляють тих загроз, які створив КС національній безпеці України», — підкреслила вона.

Також Мендель розповіла, що Зеленський мав розмову із Тупицьким вже після рішення. І саме після цієї розмови були ухвалені відповідні рішення на РНБО.

Сам Тупицький запевняє, що не мав зустрічей із президентом і не обговорював із ним рішення КСУ щодо антикорупційної реформи.

«Зустріч повинна була відбутися в четвер або пʼятницю», — пояснив він. За його словами, зібрання суддів КСУ доручило йому обговорити із Зеленським питання тиску на них.

«Ця зустріч планувалася, але чомусь не відбулася. А говорити є про що», — вважає Тупицький.