Теракт у Ніцці: Убивця трьох людей працював механіком і не демонстрував проявів радикалізму

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Теракт у Ніцці: Убивця трьох людей працював механіком і не демонстрував проявів радикалізму

LimeWave Photo / Flickr

Убивця трьох людей біля церкви у французькій Ніцці працював механіком і не демонстрував жодних проявів радикалізму, коли жив у Тунісі. Матір і брат 21-річного чоловіка були шоковані вбивствами та заявили, що нічого не знали про його подорожі та плани.

Про це повідомляє Associated Press.

Сім’я терориста з туніської провінції Сфакс розповіла, що не знала про його подорож до Франції. Брагім Ауісауї зателефонував своїй матері, коли вже був на місці. Вона запитала, навіщо він туди приїхав без знання французької мови та знайомств. Чоловік не розповів про свої плани нікому з родичів.

Сусід Ауісауї в рідному місті розповів, що той був механіком і мав кілька робіт, а також не демонстрував жодних ознак фанатизму чи радикалізму. Брат терориста повідомив, що Брагім надіслав йому фото церкви Нотр-Дам, де й стався теракт, і написав, що буде перед нею спати.

Антитерористична прокуратура Франції з’ясувала, що Ауісауї прибув з Тунісу до Італії 20 вересня разом із групою співвітчизників. 9 вересня чоловіку наказали протягом тижня залишити країну через незаконний в’їзд. Наразі не встановлено, коли саме він дістався Ніцци.

Сьогодні у Франції заарештували ймовірного спільника Ауісауї — ним виявився неназваний 47-річний чоловік, з яким терорист контактував за добу до злочину. Наразі вбивця трьох людей перебуває в лікарні, до якої поступив у важкому стані з вогнепальними пораненнями.