Арестович розповів, що брав участь у засіданнях ТКГ ще до свого призначення. Посаду радника йому запропонував Кравчук

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Арестович розповів, що брав участь у засіданнях ТКГ ще до свого призначення. Посаду радника йому запропонував Кравчук

Facebook / Олексій Арестович

Радник української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Олексій Арестович​ заявив, що брав участь в засіданнях політичної підгрупи ТКГ ще до того, як його призначили на цю посаду. Але «без права голосу». Про це він розповів в ефірі «Радіо Свобода».

«Мене послідовно вводили в курс справ. Дивились, як я реагую. Що я можу. Тобто, я брав участь у роботі політичної підгрупи. Без права голосу. Просто спостерігаючи. Потім в обговоренні давав свої рекомендації і поради. І, мабуть, вирішили, що вони потрібні», — зазначив Арестович.

Він розповів, що обійняти посаду радника йому запропонував глава делегації Леонід Кравчук. З ним, додає, познайомився цього тижня. «До цього мною займалися референти. І я так розумію, що ті люди, які працювали в делегації, в підгрупах, їх теж попросили дати мені оцінку», — сказав Арестович.

Також він зазначив, що у ТКГ працюватиме на громадських засадах. А свою блогерську та викладацьку діяльність припиняти не планує.

  • 28 жовтня стало відомо, що радником з інформаційної політики української делегації у Тристоронній контактній групі по Донбасу призначили блогера та військового оглядача Олексія Арестовича. Він буде виконувати повноваження «єдиного голосу».
  • Раніше повідомляли, що спікером української делегації у ТКГ Офіс президента та Кравчук пропонували стати дипломату Маркіяну Лубківському, але 28 жовтня він повідомив, що відмовився від пропозиції.