Кравчук призначив «єдиний голос» у ТКГ — ним став блогер Олексій Арестович

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Блогер та військовий оглядач Олексій Арестович заявив, що його призначили радником з інформаційної політики української делегації у Тристоронній контактній групі по Донбасу за рішенням голови групи Леоніда Кравчука. Про це він повідомив у Facebook.

«Радник з повноваженнями «єдиного голосу» щодо інформування ЗМІ, міжнародних партнерів та народу України», — уточнив він.

Арестович одразу повідомив про рішення засідання ТКГ, яке відбулося 28 жовтня. За його словами, українська сторона запропонувала координаторам процесу представити до 4 листопада свій варіант «Плану дій» щодо інтенсифікації процесу мирного врегулювання. Арестович нагадав, що 16 вересня російська сторона заблокувала роботу трьох із чотирьох підгруп у рамках ТКГ.

Що про нього відомо?

Олексій Арестович, 45 років. Народився у Грузії. Навчався у київській школі № 178, потім вступив на біологічний факультет Університету імені Тараса Шевченка, згодом — в Одеський інститут сухопутних військ. Крім того, вивчав психологію у російській авторській школі «Человек среди людей», а також теологію у Київському інституті святого Томи Аквінського.

Військовий та політичний оглядач, актор, блогер. З 1999 по 2005 роки працював у Головному управлінні розвідки, яке в той час очолював нинішній голова партії «Сила і честь» Ігор Смешко.

Працював актором у Київському театрі-студії «Чорний квадрат». Знявся в епізодичних ролях у 13 українських та російських фільмах (2005—2012), зокрема «Повернення Мухтара» і «Брат за брата-2».

Проводить психологічні семінари і тренінги.