Дипломат Лубківський заявив, що пропозицію стати спікером ТКГ отримав від Кравчука й Офісу президента. Але поки ще не погодився

Автори:
Вікторія Мартинюк, Оксана Коваленко
Дата:
Дипломат Лубківський заявив, що пропозицію стати спікером ТКГ отримав від Кравчука й Офісу президента. Але поки ще не погодився

Спікером української делегації в Тристоронній контактній групі можуть призначити дипломата Маркіяна Лубківського. Це він сам підтвердив у коментарі «Бабелю», зазначивши, що поки ще не погодився та вивчає пропозицію.

За його словами, пропозиція надійшла від Офісу президента та голови української делегації в ТКГ Леоніда Кравчука.

«Її аргументували моїм досвідом дипломатичної та безпекової роботи, зокрема в гарячих точках. Спочатку в Союзній республіці Югославія, потім у Хорватії. Хорватія володіє унікальним досвідом відновлення своєї територіальної цілісності та суверенітету. Це країна, яка зуміла не лише вийти з кривавої війни, виступити проти агресії, але й стати членом ЄС і НАТО», — розповів Лубківський.

Дипломат каже, що обдумуватиме пропозицію кілька днів, бо «дуже відповідально» ставиться до неї. «Я маю розуміти, що ті червоні лінії, які в мене є, ніхто не перетне. Ця посада відповідає моєму фаху, знанням, які я здобув у дипломатії та безпековому секторі, але мені потрібно ще кілька днів, щоб остаточно визначитися», — додав він.

За словами Лубківського, пропозиція стосується не окремо роботи у форматі спікера ТКГ, а взагалі участі в роботі цього органу. «Функціонал до кінця ми ще не обговорювали», — зазначив дипломат.

  • 30 вересня народний депутат фракції «Слуга народу» Олександр Качура підтвердив, що серед кандидатур на посаду спікера ТКГ є дипломат Маркіян Лубківський.