Дипломат Лубківський відмовився від посади спікера в ТКГ

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Дипломат Маркіян Лубківський заявив, що відмовився від пропозиції стати спікером української делегації в Тристоронньої контактній групі по Донбасу.

Про це він написав у Facebook.

«Друзі, я не прийняв запрошення долучитися до роботи української делегації в Тристоронній Контактній Групі в якості речника. Я вдячний главі української делегації в ТКГ і Офісу президента за їхню пропозицію», — заявив він.

Лубківський каже, що після відрядження до Хорватії з віцепремʼєр-міністром Олексієм Резніковим переглянув свою можливу роль, що «більше знаходиться в безпековій і дипломатичній площинах на основі, серед іншого, і Балканського досвіду». Він додав, що готовий допомагати на добровільній основі.

За словами Лубківського, після одужання він закінчить консультації з Олексієм Резніковим щодо формату його можливого залучення до процесу реінтеграції тимчасово окупованих територій.

  • 30 вересня народний депутат фракції «Слуга народу» Олександр Качура підтвердив, що серед кандидатур на посаду спікера ТКГ є дипломат Маркіян Лубківський.
  • Згодом у коментарі «Бабелю» Лубківський підтвердив, що його кандидатуру розглядають на посаду спікера ТКГ. За його словами, пропозиція надійшла від Офісу президента та голови української делегації в ТКГ Леоніда Кравчука. Тоді дипломат говорив, що погодиться йти в ТКГ, якщо буде розуміти, що «ті червоні лінії, які у мене є, ніхто не перейде».