Експравоохоронець пропонував мільйон доларів високопосадовцю Нацполіції за поновлення на посаді, щоб «кришувати» копачів бурштину

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Експравоохоронець пропонував мільйон доларів високопосадовцю Нацполіції за поновлення на посаді, щоб «кришувати» копачів бурштину

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

У Рівненській області викрили групу людей, які намагалися підкупити начальника одного з департаментів Нацполіції, запропонувавши йому 1 млн доларів хабаря.

Про це повідомили у Департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Як з’ясувалося, до схеми був причетний колишній правоохоронець та нелегальні видобувачі бурштину. Вони намагалися домовитися з посадовцем про призначення на посаду керівника поліції Рівненської області особи, яка не буде втручатися в діяльність «чорних» копачів.

Зокрема, 45-річний «претендент» разом зі своїм 54-річним спільником зустрілися з посадовцем Нацполіції та запропонували йому гроші за поновлення на службі колишнього правоохоронця та подальше призначення його на посаду керівника обласної поліції.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

29 жовтня вдома в учасників схеми були проведені обшуки, фігурантам вручили підозри та клопотання про явку до суду 30 жовтня для обрання запобіжного заходу.