У Дніпрі зняли на відео фальсифікацію бюлетенів. У «Демальянсі» стверджують, що член ТВК від ОПзЖ голосувала за інших

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Центральній районній у Дніпрі територіальній комісії зафіксували фальсифікацію виборчих бюлетенів. Поліція розпочала кримінальне провадження.

Про це повідомляють кандидат у депутати від партії «Демальянс» Василь Підлужний та «ОПОРА», посилаючись на кандидата в депутати від Партії Шарія Максима Майдана, який зняв порушення на відео.

Майдан стверджує, що 27 жовтня член ТВК від «Опозиційної платформи — За життя» Валентина Чебакова вносила позначки до бюлетенів під час повторного підрахунку голосів. Він це зафіксував на відео.

Після цього у ТВК викликали поліцію, а також швидку для Чебакової, в якої піднявся тиск.

На відео видно, як жінку прикривають двоє людей. Кандидат від партії «Демальянс» Підлужний у коментарі «Бабелю» стверджує, що одним з них є член ТВК від «Нацкорпусу» Ігор Зуйков.

За його словами, Чебакова вносила позначки в ті бюлетені, де виборець проголосував лише за кандидата, не вказавши партію. Підлужний стверджує, що це робилося на користь партії «Пропозиція». Він зазначає, що ОПзЖ і «Нацкорпус» на виборах «співпрацюють» з «Пропозицією».

Спостерігач Денис Давидов написав у Facebook, що порушення «неодноразово» бачили представники різних партій, але тепер їх вдалося зафіксувати на відео.

«ОПОРА» повідомила, що поліція внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 158-3 (фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації) Кримінального кодексу України і перевірить факт фальсифікації.

  • 25 жовтня на місцевих виборах українці голосували за своїх представників на всіх рівнях — від голів сіл і об’єднаних територіальних громад до обласних рад. У великих містах обирали також міські ради та мерів. Голосування відбувалося на всій території України, крім окупованих Криму та частини Донбасу.
  • За даними ЦВК, у місцевих виборах взяли участь 36,88% виборців. Проголосував 10 556 621 громадянин.