Кабмін скасував обмеження на зарплати членів наглядових рад

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Кабінет міністрів скасував обмеження на розмір зарплат виконавчих директорів і членів наглядових рад державних підприємств.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 26 жовтня.

«Встановити, що в жовтні 2020 року і в подальшому розмір заробітної плати керівників, членів виконавчих органів і винагорода членів наглядових рад [державних підприємств] визначається відповідно до умов контрактів», — йдеться в постанові № 996.

Таким чином, уже з жовтня керівники державних підприємств і члени наглядових рад отримуватимуть повну зарплату, а не обмежену на період карантину.

  • 28 серпня Конституційний суд визнав неконституційним обмеження винагороди суддів і зарплат держпосадовців, яке було запроваджено у звʼязку з карантином. 12 березня Кабмін встановив обмеження суддівської винагороди та зарплат державних службовців у розмірі 10 мінімальних зарплат.
  • 28 вересня шведський економіст, старший науковий співробітник Atlantic Council Андерс Аслунд оголосив про рішення вийти зі складу наглядової ради «Укрзалізниці». Серед причин цього рішення Аслунд назвав надмірні юридичні ризики, на які він наражається як член наглядової ради. Він також повідомив, що з квітня цього року члени наглядової ради не отримують зарплати.