Шмигаль пообіцяв, що уряд залишить карантинні обмеження зарплат міністрів всупереч рішенню Конституційного суду

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Шмигаль пообіцяв, що уряд залишить карантинні обмеження зарплат міністрів всупереч рішенню Конституційного суду

УНІАН

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що його зарплата та зарплата міністрів на час карантину залишаться обмеженими до пʼяти середніх зарплат в Україні, попри рішення Конституційного суду. Про це він сказав на засіданні уряду.

«Із прийняттям Конституційним судом рішення щодо заробітних плат чиновників і державних службовців Кабінет міністрів і я особисто залишаємося під дією постанови № 304, в якій зарплати міністрів обмеженні до пʼяти середніх зарплат в Україні», — наголосив Шмигаль.

Він також закликав міністрів проконтролювати розміри зарплат працівників уряду, щоб «не було перекосів». «Стосовно зарплат чиновників, заступників міністрів, працівників міністерств, я прошу всіх міністрів контролювати, щоб не було перекосів, щоб зарплати відповідали тим рівням, про які ми говорили та які прийнятні для економічної ситуації», — додав прем’єр.

  • За даними Держстату, середньомісячна зарплата в Україні у другому кварталі становила 10 849 грн.
  • 28 серпня Конституційний суд визнав неконституційним обмеження винагороди суддів і зарплат держпосадовців, яке було запроваджено у звʼязку з карантином. 12 березня Кабмін встановив обмеження суддівської винагороди та зарплат державних службовців у розмірі 10 мінімальних зарплат.