ВООЗ: За тиждень смертність через коронавірус в Європі зросла на 40%

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Plastifikator x «Бабель»

Щоденна смертність від коронавірусної хвороби в Європі за тиждень виросла на 40%.

Про це повідомляє BBC.

Представник Всесвітньої організації охорони здоровʼя Маргарет Харріс заявила, що на Францію, Іспанію, Велику Британію, Нідерланди та Росію припадає найбільша кількість смертельних випадків. «Проблема [...] в тому, що відділення інтенсивної терапії в лікарнях починають переповнюватися важкохворими людьми», — попередила вона.

Харріс додала, що в усьому європейському регіоні спостерігається інтенсивне зростання числа випадків захворювання на коронавірус і смертей через нього. При цьому ефективність нових обмежень, запроваджених в деяких країнах, на її думку, можна бути проаналізувати тільки через два тижні. На запитання, чи буде друга хвиля гіршою за першу, вона відповіла: «Ми побачимо пік захворюваності іншого роду».

  • Учені Оксфордського університету виявили, що якщо повністю вберегти від зараження коронавірусом хоча б перші 5% людей з групи ризику, це дозволить зменшити загальну смертність від хвороби на цілих 75%.
  • У світі спостерігається стрімке падіння смертності від коронавірусу, що свідчить про збільшення шансів на виживання для пацієнтів усіх вікових груп. За даними вчених, спочатку шанси пацієнтів померти від ускладнень коронавірусу становили 25,6%, зараз вони знизилися до 7,6%.
  • За попередній тиждень у світі число заражених коронавірусом зросло більш ніж на 2,4 мільйона осіб, що є найвищим щотижневим показником з початку пандемії. За цей час від коронавірусу померли понад 36 тисяч осіб. Найважча ситуація спостерігається в Північній і Південній Америці. У цьому регіоні за тиждень заразилися понад 798 тисяч осіб, а загальне число інфікованих перевищило 18,8 мільйона.