«Вигадана від початку до кінця». Глава ОП Єрмак заперечив «спецоперацію» щодо «вагнерівців» та нараду, про яку писав Бутусов

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Вигадана від початку до кінця». Глава ОП Єрмак заперечив «спецоперацію» щодо «вагнерівців» та нараду, про яку писав Бутусов

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заперечив існування спецоперації із затриманням бійців «ПВК Вагнера», яка начебто провалилась. Про це йдеться у тексті «Бабеля».

«Уже багато разів про це сказав: вся історія з «вагнерівцями» вигадана від початку до кінця. Наради, про яку написав [головний редактор сайту «Цензор» Юрій] Бутусов, ніколи не було. Моя версія — це добре спланована операція, спрямована проти нашої країни. Мені зрозуміло, чому цим займаються спецслужби інших країн, але чому свідомо чи мимоволі до цього були залучені українські журналісти і хтось з українських політиків — питання», — заявив Єрмак.

За його словами, цю «спецоперацію» проти України спланували зовні, але не виключає, що може хтось бути причетним зсередини. Він закликав дочекатись кінця слідства, яке веде ДБР, «і тоді отримаємо всі відповіді».

Нагадаємо, у серпні російські, а потім українські ЗМІ заявили, що Україна намагалася виманити на свою територію і заарештувати групу бойовиків «ПВК Вагнера», які раніше воювали на Донбасі. В останній момент на нараді у Зеленського, начебто, Єрмак запропонував перенести фінальний етап операції, і вона провалилася — «вагнерівці» опинилися в Білорусі, а потім їх передали Росії.