Україна заборонила в’їзд двом високопосадовцям Угорщини через агітацію на місцевих виборах

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Україна заборонила вʼїзд двом високопосадовцям з Угорщини через агітацію в Закарпатській області на місцевих виборах. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

Глава МЗС уточнив, що один з тих, кому заборонили вʼїзд, — держсекретар канцелярії премʼєр-міністра Угорщини.

Кулеба також наголосив, що ініціювали впровадження заборони на вʼїзд в Україну ще декільком угорцям, які активно втручалися у внутрішні справи України під час виборчої кампанії. «Наші партнери будуть найближчим часом детально поінформовані про факт втручання у вибори з боку Угорщини, і ми вже поінформували про це наглядову місію ОБСЄ», — підкреслив Кулеба.

При цьому він зазначив, що йдеться не лише про заяву його колеги з Угорщини Петера Сіярто, який закликав голосувати за Партію угорців України та чинного мера Берегового Золтана Бабяка.

«Ідеться про угорську політику загалом. Наша позиція дуже проста, ми вчора дали оцінку цим діям. Те, як поводилася угорська влада напередодні виборів і в день голосування, є втручанням у внутрішні справи України», — наголосив Кулеба.

Він також зазначив, що Україна налаштована на конструктив у відносинах з Угорщиною, однак вдаватиметься до жорстких і чітких кроків, якщо Будапешт нехтуватиме інтересами та законодавством України.