Угорщина заперечує, що візит її посадовця на Закарпаття — це політичне втручання. Він агітував за «Партію угорців України»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Угорщина заперечує, що візит її посадовця на Закарпаття — це політичне втручання. Він агітував за «Партію угорців України»

Державний секретар Угорщини з питань національної політики Янош Арпад Потапі.

Немеш Янош / УНІАН

Міністерство закордонних справ Угорщини заперечує, що візит на Закарпаття держсекретаря з питань національної політики Яноша Арпада Потапі — це політичне втручання. Нагадаємо, що посадовець під час поїздки агітував місцевих жителів голосувати за «Партію угорців України».

Про це це повідомляє угорська служба Радіо Свобода.

Угорщина вважає, що цей візит — не «політичне втручання», а Потапі просто виконав свій конституційний обовʼязок — підтримав угорську громаду.

«Державний секретар відвідав Закарпаття не заради виборів, а в рамках своїх регулярних візитів. Уряд Угорщини підтримує економічний розвиток, розвиток шкіл та культурно-оздоровчі програми на Закарпатті, результати яких приносять користь не лише угорській громаді, а й усім жителям Закарпаття, незалежно від національності», — заявили в МЗС.

Нагадаємо, за юридичною оцінкою експертів Громадянської мережі «ОПОРА», дії Потапі містять ознаки порушення правил проведення агітації на території України.

  • «Партію угорців України» заснували в Україні у 2005 році. Вона відстоює політичні інтереси угорської меншини.
  • У грудні минулого року Міністерство закордонних справ вручило послу Угорщини в Україні Іштвану Ійдярто ноту протесту через заяви про автономію угорської національної меншини в Україні та блокування співпраці з НАТО.