У Сумській області невідомі у поліцейській формі підстрелили кандидата у депутати та побили його дружину у власному будинку

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
У Сумській області невідомі у поліцейській формі підстрелили кандидата у депутати та побили його дружину у власному будинку

Петро Порошенко / Flickr

У Кролевці ввечері 24 жовтня двоє невідомих у поліцейській формі зі зброєю вдерлися до будинку кандидата у депутати міськради.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Сумської області.

За словами 48-річного чоловіка, зловмисники запевнили, що виконують службові обовʼязки, а щойно двері відчинилися, «візитери» увірвалися до житла і, погрожуючи господарю та його дружині предметами, схожими на ніж і пістолет, вимагали гроші та цінності.

Кандидат у депутати отримав вогнепальне поранення, його дружині завдали тілесних ушкоджень, коли люди намагалися вчинити опір. Сусіди почули шум і викликали поліцію.

Наразі подружжя перебуває у лікарні, один із нападників затриманий на місці події. Його спільник вирвався, сів у авто і втік. Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України, втікача розшукують. Затриманий зловмисник перебуває під вартою, слідчі готують матеріали про оголошення йому підозри у вчиненні злочині та обрання запобіжного заходу.

  • В Україні 25 жовтня тривають місцеві вибори — вперше за новою системою з відкритими списками. Обирають депутатів сільських, селищних, міських рад, а також сільських, селищних, міських голів. Результати виборів будуть відомі 6 листопада.
  • У день тиші напередодні виборів, коли заборонена агітація, 24 жовтня, поліцейські склали понад пів сотні протоколів про адміністративні правопорушення.