У Київській області викрили організацію, яка займалася рейдерством на замовлення нардепів. СБУ затримала двох «активістів», інші — у розшуку

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
У Київській області викрили організацію, яка займалася рейдерством на замовлення нардепів. СБУ затримала двох «активістів», інші — у розшуку

У Київській області затримали учасників однієї з громадських організацій, яку фінансували народні депутати для участі в рейдерських захопленнях, мітингах і протестних акціях.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За даними досудового слідства, об’єднання підконтрольне народному депутату та співголові однієї з чинних політичних партій. Під виглядом спортивного об’єднання членів ГО на замовлення керівництва партії залучали до силових заходів під час рейдерських захоплень, вони брали участь у мітингах і протестних акціях.

Також правоохоронці встановили, що контроль за діяльністю організації та її фінансування здійснював інший народний депутат від цієї партії, який володіє місцевою охоронною компанією.

У СБУ зазначили, що учасники об’єднання також контролювали збут наркотиків у регіоні, зберігали вибухівку, зброю та боєприпаси. Зокрема, оперативники задокументували збут учасниками організації двох партій амфетаміну.

Під час обшуків за адресами проживання основних фігурантів правоохоронці вилучили ручний гранатомет, гранату РГО із запалом до неї, 7 саморобних вибухових пристроїв, пістолет «Шмайсер» калібру 9 мм, пристрої для відстрілу гумових набоїв, 70 набоїв різного калібру, розфасовані наркотичні засоби, сім-картки кількох мобільних операторів, телефони, комп’ютерну техніку.

Наразі затримані двоє активних учасників угруповання, ще троє «активістів», які переховуються від органів досудового розслідування, перебувають у розшуку. Тривають слідчі дії.

За даними джерел «Української правди», причетним до об’єднання є співголова «Опозиційної платформи — За життя» Віктор Медведчук, який також є кумом російського президента Володимира Путіна.