В Україні створили робочу групу для виконання вимог МВФ

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Кабінет міністрів України створив міжвідомчу робочу групу з питань координації переговорного процесу з Міжнародним валютним фондом.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 21 жовтня.

Як зазначається, робоча група є тимчасовим консультативно-дорадчим органом уряду, який утворений для виконання зобов’язань української сторони. Очолить її урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца.

Також до складу групи увійдуть заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук, на якого покладені обов’язки заступника голови групи, радник міністра фінансів Юлія Пашко і начальник відділу співробітництва з МВФ Управління міжнародного співробітництва Мінфіну Дмитро Манцуров, призначений секретарем робочої групи.

За словами Драганчука, Україна виконує структурні маяки в рамках спільної з МВФ програми.

«Відповідно до графіку, у червні було затверджено плани зі скорочення NPL [частка проблемних кредитів] державних банків. Також у червні спростили процедуру зміни постачальників газу для побутових споживачів. У вересні ми ухвалили необхідне законодавство для роботи ДПС і Держмитслужби як єдиної юридичної особи. НКРЕКП ухвалила рішення про встановлення тарифів на опалення, органи місцевого самоврядування майже завершили встановлювати свої тарифи», — розповів він.