Міністр фінансів Марченко: У МВФ є питання до роботи антикорупційних органів

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Міжнародного валютного фонду, окрім умов програми, є додаткові питання до роботи антикорупційних органів в Україні та обмежень заробітної плати чиновників.

Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв’ю ThePage.

Він зазначив, що наразі Україна лишається у програмі, але те, що Фонд досі не надіслав кошти, пов’язане із вирішенням певних питань.

«Маяки [за програмою] ми виконуємо. Ми виконали завдання зі створення єдиних юридичних осіб, із роботи з кредитами, які не працюють, щодо ринку газу, а найближчим часом — щодо статуту НАК. Але справа не тільки в маяках... Є питання щодо роботи антикорупційних органів і обмеження заробітних плат наглядових рад. Це ключові запитання, які зараз ставить МВФ», — пояснив Марченко.

За його словами, Рада вже ухвалила рішення, яке дозволить Кабміну самостійно встановлювати розміри заробітних плат і їхніх обмежень.

  • Премʼєр-міністр України Денис Шмигаль 21 вересня провів онлайн-зустріч із директором Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду Альфредом Каммером і обговорив співпрацю з місією.
  • Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що Україна може отримати черговий транш МВФ у грудні 2020 року.
  • Аналітики американського фінансового конгломерату Morgan Stanley вважають, що Україна не отримає транш від МВФ до кінця року.