Голова Нацбанку Шевченко на зустрічі з представниками МВФ пообіцяв виконати всі зобов’язання

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Голова Нацбанку Шевченко на зустрічі з представниками МВФ пообіцяв виконати всі зобов’язання

В'ячеслав Ратинський / УНІАН

Голова Національного банку Кирило Шевченко заявив, що всі зобов’язання перед Міжнародним валютним фондом (МВФ) будуть виконані повністю та вчасно.

Про це він сказав на своїй першій зустрічі з представниками МВФ, повідомили у пресслужбі Нацбанку.

«Повне та успішне виконання програми співпраці з МВФ є моїм пріоритетом. Всі зобов’язання, які Нацбанк взяв на себе за меморандумом про економічну та фінансову політику, будуть виконані повністю та вчасно», — наголосив Шевченко.

Голова Нацбанку зазначив, що для нього одним із пріоритетів є зменшення обсягу непрацюючих кредитів, які обтяжують банківську систему.

Представники МВФ зазначили, що значною мірою саме виваженій політиці НБУ завдячує макроекономічною стабілізацією за останні п’ять років; і це було б неможливим без незалежності НБУ.

  • 1 липня голова НБУ Яків Смолій написав заяву про відставку. Причиною він назвав «систематичний політичний тиск». 3 липня Верховна Рада звільнила Смолія з посади голови Нацбанку.
  • В Офісі президента заявили, що незалежність Нацбанку залишається пріоритетом для влади, про що неодноразово казав Зеленський.
  • У Верховну Раду ввечері 15 липня внесли кандидатуру Шевченка на посаду голови Національного банку. 16 липня фінансовий комітет Ради підтримав кандидатуру Шевченка, після чого Верховна Рада проголосувала за його призначення.
  • Шевченко назвав свої головні завдання на новій посаді. Він пообіцяв ефективніше співпрацювати з парламентом, урядом і Офісом президента, а також створити умови для кредитування бізнесу.