Трамп закликає генерального прокурора провести розслідування «корупції» сина Байдена

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Трамп закликає генерального прокурора провести розслідування «корупції» сина Байдена

Alex Wong / Getty Images

Президент США Дональд Трамп закликав генерального прокурора Вільяма Барра почати розслідування ймовірної корупції Хантера Байдена — сина його суперника-демократа Джо Байдена.

Про це він заявив у коментарі Fox News.

«Ми повинні змусити генерального прокурора діяти. Він повинен діяти, і він повинен діяти швидко. Він повинен когось призначити», — сказав Трамп у відповідь на питання про те, чи повинен Барр призначити спеціального прокурора для розслідування звинувачень на адресу Хантера Байдена.

Йдеться про електронний лист, який нібито належить Хантеру Байдену. У листі від 13 травня 2017 року обговорюється «пакет винагороди» для шести осіб у рамках ділової угоди з китайською енергетичною компанією. Журналісти зазначають, що йдеться про збанкрутілу CEFC China Energy Co. Тоді Хантер Байден працював в українській газодобувній компанії Burisma.

  • 14 жовтня газета New York Post опублікувала нібито листування Хантера Байдена з високопосадовцем української компанії Burisma Вадимом Пожарським. У ньому йдеться про те, що Джо Байден, перебуваючи на посаді віцепрезидента США, у 2015 році завдяки синові зустрічався з Пожарським, хоча пізніше стверджував, що таких контактів ніколи не мав.
  • Американська розвідувальна спільнота ще місяць тому зробила висновок, що злам пошти Burisma випливе як «жовтневий сюрприз» перед виборами президента. У витоку листування Хантера Байдена і представника Burisma звинувачують військову розвідку Росії й говорять про повторне втручання у вибори, як це було в 2016 році.