Тихановська висунула ультиматум білоруським силовикам та закликала перейти на бік народу

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Одна із лідерок білоруської опозиції Світлана Тихановська закликала білоруських силовиків відмовитися виконувати накази Олександра Лукашенка та перейти на бік народу.

Про це повідомила її пресслужба у Telegram.

«Ви звикли виконувати накази. Але повинні розуміти, що скоро накази будуть звучати від нової, демократичної влади. Це неминуче. Ви звикли слухати своє начальство. Але чи варто робити це, якщо воно захищає не народ Білорусі, а тільки одну людину? Це незаконно», — заявила вона.

Тихановська підкреслила, що силовики можуть не нести колективну відповідальність за дії своїх колег, які порушують закон. За її словами, у «новій Білорусі» відповідальність нестимуть ті, хто персонально вчиняв злочини, а країна потребуватиме чесних силовиків.

«Якщо ви не згодні виконувати злочинні накази — не робіть цього. Режим знає, що вмирає — і намагається розділити свою долю з усіма вами, забруднивши честь вашої форми. Не допустіть цього», — пояснила Тихановська.

  • Лідерка білоруської опозиції, екскандидатка у президенти Білорусі Світлана Тихановська оголосила ультиматум самопроголошеному президенту Білорусі Олександру Лукашенку і дала йому 13 днів — до 25 жовтня — для виконання трьох обов’язкових умов: оголосити про відставку, припинити насильство та звільнити політв’язнів.
  • Тихановська наголосила, що якщо до 25 жовтня вимоги не виконають, то Білорусь мирно вийде на вулиці з «Народним ультиматумом», і вже наступного дня — 26 жовтня — почнеться національний страйк на всіх підприємствах, блокування доріг та «обвал продажів у державних магазинах».