У Facebook пояснили, чому видалили акаунт нардепа Деркача. Той звинувачує соцмережу у втручанні до виборчого процесу в Україні

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Представники Facebook повідомили, що видалили акаунт українського нардепа Андрія Деркача через порушення правил соцмережі. Він нібито закликав втручатися у виборчий процес.

Про це розповіли у Facebook виданню BuzzFeed.

«Ми видалили цей обліковий запис і цю сторінку за порушення нашої політики щодо використання Facebook людьми, які беруть участь в операціях зі створення впливу на вибори», — підкреслили в компанії.

Сам Деркач після видалення його акаунту з Facebook створив Telegram-канал. Він підтвердив, що причиною видалення став його пост про існування другого ноутбука сина кандидата у президенти США Джо Байдена, на якому нібито є докази корупції.

«Блокування мого акаунту у Facebook — пряме втручання у виборчий процес в Україні. Я є народним депутатом України і беру безпосередню участь у виборах в органи місцевого самоврядування в Україні. Подібну заборону доступу до комунікації з моїми виборцями вважаю прямим втручанням у вибори в Україні», — написав він.

  • 19 травня 2020 року депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про вплив колишнього віцепрезидента США Джо Байдена на Петра Порошенка під час його перебування на посаді президента. Наступного дня Офіс генпрокурора почав перевірку «плівок Деркача».
  • На початку липня Деркач оприлюднив нові аудіозаписи нібито міжнародних перемовин Порошенка. Цього разу показав розмову з нібито президентом Росії Володимиром Путіним.
  • 10 вересня США ввели санкції проти Деркача. В американському уряді українця розглядають як агента, пов’язаного з російською розвідкою близько десяти років, і зазначають, що він є одним із засобів впливу Росії на президентські вибори 2020 року. Деркач назвав це помстою за розкриття «схем міжнародної корупції».