У «Слузі народу» розробили новий етичний кодекс для своїх депутатів. Попередній визнали неефективним

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У «Слузі народу» розробили новий етичний кодекс для своїх депутатів. Попередній визнали неефективним

Гонтар Володимир / УНІАН

У партії «Слуга народу» розробили новий етичний кодекс для депутатів фракції та невдовзі його планують підписати. Про це заявив нардеп фракції Олександр Качура в інтерв’ю «Радіо Свобода».

«Я з колегами напрацював новий статут, нове положення — етичний кодекс — для фракції. І я сподіваюсь, що ми підпишемо усі ці документи. У нас ще не все втрачено, далеко не все. Таке перезавантаження відбудеться, і ми станемо більш ефективними», — переконаний Качура.

За його словами, попередній внутрішньофракційний документ — так званий «Меморандум про діяльність депутата», який «слуги» підписували на початку своєї каденції, — виявився неефективним.

«Якщо казати про Меморандум, то це конкретно відповідальність людини, яка його підписала. Я його не порушую. […] Вважаю, що в окремих випадках депутати мали би скласти свої повноваження (так, як це було передбачено Меморандумом, який ми з самого початку підписували). Правильно, що ініціювали цей Меморандум, але, на жаль, у нас немає зараз підстав відкликати народного депутата», — сказав Качура.

Перед виборами усі кандидати в нардепи від президентської партії підписали Меморандум, у якому, зокрема, зобовʼязувалися не «кнопкодавити». Але згодом, вже у статусі парламентарів дехто з представників політсили порушив цю обіцянку.

  • Раніше Качура розповідав про плани «Слуги народу» провести перезавантаження фракції і не виключив зміну заступників глави фракції. Але їхні прізвища не назвав (загалом у політсилі 15 заступників глави).
  • Бізнесмен Ігор Коломойський заявив, що монобільшості у «Слуги народу» в парламенті по суті вже немає, але свою причетність до цього заперечує.