Коломойський заявив, що у «Слуги народу» вже нема монобільшості, але він до цього не причетний

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Коломойський заявив, що у «Слуги народу» вже нема монобільшості, але він до цього не причетний

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Бізнесмен Ігор Коломойський заявив, що монобільшості у партії «Слуга народу» в парламенті по суті вже нема, але свою причетність до цього заперечує. Про це він заявив у коментарі «Українській правді».

«Монобільшості де-факто немає. Але для чого мені, як ви кажете, щось розхитувати? […] Щоб зруйнувати монобільшість, треба самій «Слузі народу» вигнати 23 людини з фракції. Бо якщо хтось сам вийде, то партія у них забере мандат. І навіть якщо «слуги» самі виженуть 23 людини, то вони легко доберуть собі позафракційних. Чи, наприклад, «Довіра» ввійде — і все», — вважає Коломойський.

Також бізнесмен наголосив, що у нього нема намірів домагатися посади прем’єр-міністра для своєї людини. «Я не хочу, щоб Ігор Палиця [нардеп, лідер партії «За майбутнє»] став прем’єром. За де-факто президентської моделі управління прем’єр-міністр — це технічна людина. Це самогубство — і людське, і політичне. Я ж не можу товаришу таке бажати», — сказав він.

  • Депутатська група «За майбутнє» 21 травня стала партією. Її очолив нардеп Ігор Палиця. Депутатська група була сформована 29 серпня 2019 року з 23 народних депутатів, які пройшли до парламенту як самовисуванці. Згодом у групу також увійшли виключені раніше зі «Слуги народу» Анна Скороход і Антон Поляков.
  • Групу «За майбутнє» повʼязують із бізнесменом Ігорем Коломойським. Вона блокувала законопроєкт № 2571-д про регулювання банків («антиколомойський закон»).