Україна закупить 28,2 тис. флаконів «Ремдесивіру». На це піде 19,3 млн гривень

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Держпідприємство «Медичні закупівлі України» (МЗУ) закупить за 19,3 млн гривень 28,2 тисячі флаконів препарату «Ремдесивір» для лікування коронавірусу.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на відповідь МЗУ.

Держпідприємство вже провело фінальні переговори з постачальником і змогло знизити ціну за флакон з $96 (2 721 грн) до $24,25 (687 грн). У МЗУ зазначили, що загальний бюджет закупівлі становить 46 млн грн. Заощадити вдалося 26,7 млн грн. За них планують докупити «додаткові партії лікарських засобів, щойно таке доручення надійде від Міністерства охорони здоровʼя».

Постачальник, який виробляє препарат за ліцензією компанії Gilead Sciences, готовий привезти першу партію з 14 тисяч флаконів найближчим часом. Доставку першої партії почнуть, щойно МЗУотримає дозвіл МОЗ, оскільки «Ремдесивір» поки не зареєстрований в Україні.

Напередодні головний санлікар країни Віктор Ляшко в інтервʼю «Радіо Свобода» говорив, що «Ремдесивір» уже закупили і транспортують в Україну. Ляшко говорив, що препарат показав себе надійним. «При його застосуванні зменшується тривалість перебування людини на стаціонарному лікуванні і зменшується кількість летальних випадків», — сказав він.