Гумові кулі та затримання учасників. У Мінську розпочався «Партизанський марш»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Гумові кулі та затримання учасників. У Мінську розпочався «Партизанський марш»

Telegram / TUT.by новости

У Мінську почалася акція протесту під назвою «Партизанський марш».

Про це повідомляє TUT.by.

За даними організаторів, у марші беруть участь кілька десятків тисяч осіб. Вони йдуть колонами по центральній частині столиці Білорусі. Біля станції метро «Автозаводська» міліція перегородила дорогу учасникам протесту і почала їх затримувати. Повідомляється також, що в той самий час було чути ляскіт, схожий на вибухи світло-шумових гранат. Після цього колона розвернулася і рушила у зворотному напрямку.

За даними російського агентства РИА Новости, ляскотом виявилися постріли гумовими кулями в повітря. Міліціонери стріляли, оскільки демонстранти «кидали в них каміння». Правозахисний центр «Весна» повідомив про 45 затриманих в неділю по всій Білорусі.

  • Напередодні в Мінську на черговий жіночий марш вийшли кілька сотень людей. Дівчата колонами йшли до центру міста, розмахуючи прапорами і скандуючи гасла. Силовики затримали кілька десятків учасників акції.
  • Під час протестів проти фальсифікацій на виборах президента Білорусі, на яких вшосте нібито переміг Олександр Лукашенко, від міліцейського насильства постраждали щонайменше 1 376 осіб. Кожен третій отримав серйозні травми, при цьому більшість побили вже після затримання, є інформація про три випадки зґвалтування.