ОП: Українські двигуни можуть встановлювати на турецьку військову техніку

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Під час візиту президента Володимира Зеленського у Туреччину обговорили можливість встановлення двигунів українського виробництва на турецьку військову техніку. Про це повідомили в Офісі президента.

В ОП розповіли про візит делегації Міністерства оборони України на низку турецьких підприємств оборонної промисловості, зокрема на виробничу базу компанії Baykar Savunma, що виготовляє безпілотні авіаційні системи.

«Обговорили перспективні двосторонні проєкти між Україною та Туреччиною в галузі оборонної промисловості, зокрема можливості встановлення двигунів українського виробництва на турецькі системи озброєння та військову техніку», — зазначили у Зеленського.

  • 16 жовтня Зеленський прибув з робочим візитом до Туреччини, де провів зустріч із президентом країни Реджепом Таїпом Ердоганом. Країни підписали Меморандум про спільні оборонно-промислові проєкти. У документі прописані наміри сторін започаткувати спільні проєкти з будівництва бойових кораблів, БПЛА і всіх видів турбінних двигунів.
  • Зеленський в інтерв’ю турецькому виданню наголосив, що сфера оборонної промисловості є пріоритетною для відносин України і Туреччини. Зокрема, країна зацікавлена у спільному виробництві безпілотників та кораблів.