В Україні успішно випробували першу партію нових ракет «Оскол». Їх вже готові передати армії на озброєння

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Державна компанія «Артем» успішно провела випробування першої партії некерованих ракет РС-80, виготовлених на замовлення Міноборони.

Про це пише пресслужба «Укроборонпрому».

«Вогневі випробування пройшли успішно, підтвердивши відповідність продукції технічним вимогам і високим стандартам якості. Вироби готові до дострокової передачі замовнику», — зазначають там.

Також у компанії очікують збільшення попиту на цей вид ракет, оскільки вважають його перспективним.

PC-80 — некерований реактивний снаряд повітряного базування з кумулятивно-осколковою бойовою частиною. Призначений для ураження броньованих цілей, танків, бронетранспортерів, САУ, а також неброньованих наземних цілей, ракет, пускових установок, радіолокаційних станцій, літаків на стоянках, живої сили противника, фортифікаційних споруд та інших цілей.

Ракети PC-80 мають універсальний спосіб запуску — їх можна застосувати як боєкомплект авіації, на наземних і морських платформах та навіть на бойових катерах.

Укроборонпром

  • Під час стратегічних навчань «Обʼєднані зусилля — 2020» проведено успішні випробування ракет для комплексу «Вільха». Після модернізації бойова частина ракети буде вже не осколково-фугасною, а касетною, що значно збільшить показники точності влучання і площу ураження.
  • Наприкінці квітня в Одеській області на випробувальному полігоні Збройних сил відбувся другий етап тестування нових 122-мм реактивних снарядів «Тайфун-1» , які розробило КБ «Південне» для поліпшення характеристик системи залпового вогню БМ-21 «Град».