«Було зрозуміло, що він не один». Тихановська розповіла деталі першої розмови з чоловіком

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Було зрозуміло, що він не один». Тихановська розповіла деталі першої розмови з чоловіком

Светлана Тихановская / Telegram

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська розказала деталі розмови з чоловіком Сергієм, який перебуває у СІЗО. Про це вона розповіла у коментарі Euroradio.

Це була їхня перша за 4 місяці розмова, яка відбулась 10 жовтня й тривала 12 хвилин.

Тихановська розповіла, що їй спочатку зателефонували, аби попередити, що зараз буде дзвонити чоловік.

«Це були мої знайомі, яким Сергій зателефонував і попросив дізнатися мій номер телефону, не білоруський. Сиділа, чекала, коли він мені зателефонує. Дуже несподівано», — зазначила вона.

Тихановська розповіла, що зрозуміла, що він не один і мало що може розповісти. Також Сергій попередив, що можуть говорити тільки про сімʼю та дітей.

«Але я йому, природно, говорила більше, тому що наді мною «наглядачі» не стояли в той момент. Він говорив вкрай мало — більше слухав», — зазначила вона.

Лідерка опозиції запевнила, що не думала, що чоловік буде її критикувати .

«Я знаю його ставлення до подій. Він знає, куди я їздила і з ким зустрічалася. У нас були більш важливі речі, про що можна було поговорити за цю коротку телефонну розмову. Він мене, навпаки, хвалить завжди», — додала вона.

Що відомо про подружжя Тихановських?

Сергій Тихановський трохи більше ніж рік тому завів YouTube-канал «Країна для життя». Він їздив по різних містах і розповідав про людей. Канал став популярним, у нього понад 220 тисяч передплатників. Сергій хотів балотуватися в президенти, але його затримали і заарештували. Зараз Тихановський сидить у СІЗО, а замість нього у президенти Білорусі балотувалась дружина Світлана.

Тихановській 37 років, вона закінчила Мозирський педуніверситет і працювала перекладачкою з англійської в різних організаціях. Останнім часом жила в Гомелі, була домогосподаркою, виховувала двох дітей і до арешту чоловіка зовсім не цікавилася політикою.

За даними ЦВК Білорусі, Олександр Лукашенко набрав 80% голосів, а за даними спостерігачів, правозахисників і активістів — у Лукашенка не більше ніж 10% і перемогла на виборах Світлана Тихановська. Згодом вона виїхала з країни до Литви. А Лукашенко 23 вересня влаштував собі «інавгурацію», про яку нікому не повідомили.

  • Санкції проти Білорусі ввели США, Канада, Велика Британія та Європейський Союз.