У Зеленського пояснили затримку траншу від МВФ – пов’язують із НАБУ, САП і держбюджетом-2021

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Україна може отримати наступний транш від Міжнародного валютного фонду в кінці 2020 або на початку 2021 року. Радник президента з економічних питань Олег Устенко заявив, що Україна досі не отримала транш через низку економічних проблем, які потрібно вирішити. Про це він повідомив в ефірі телеканалу «Україна 24».

Він наголосив, що паузи у співпраці нема, переговори з МВФ тривають.

«Іде постійний робочий процес. Не можна все винести в публічну площину щодо переговорів. Але точно можна сказати, що ми не на паузі. Ми досі не отримали транш, тому що є ціла низка технічних проблем, які необхідно вирішити, зокрема тих, що стосуються державного бюджету на наступний рік. Тому є велика увага до бюджету та корегувань, які в ньому робляться», — пояснив Устенко.

Але, додає він, є й інші причини, через які Україна не може отримати транш швидше. Вони стосують антикорупційних відомств. «Що стосується іншої частини порядку денного, вона не має прямого економічного змісту, але впливає на можливість швидкого отримання спочатку місії від МВФ, а потім вже траншу — це зміни щодо антикорупційних українських відомств. Там теж триває нормальний логічний процес», — сказав Устенко.